Sara Sayk | Produktchef


Karriereveje kan have mange forskellige forløb. Nogle har rastepladser med orlov undervejs. Andre tager overraskende 90-graders sving med ny uddannelse og farvel til både kolleger og branche. Og så er der flersporede karriereveje, hvor et skift fra én bane til en anden kan give nye og spændende udfordringer – uden at man behøver at se sin faglighed og netværk forsvinde i bakspejlet. Sådan et skift tog Celina Bach-Møller for 10 år siden, da hun forlod en stilling som statsautoriseret revisor hos EY for at blive rådgivningschef i FSR – danske revisorer. Et skift, der har ført til, at hun i dag er administrerende direktør for Caseware i Danmark. 

Jeg havde behov for at prøve noget nyt, men samtidig var jeg ikke parat til at slippe revisorbranchen. Og ikke mindst var jeg motiveret af at lave værktøjer, som revisorer og branchen har gavn og glæde af.

Administrerende blæksprutte
Hun havde gode erfaringer med Caseware fra EY og var derfor drivkraften bag, at det blev den software, som FSR – danske revisorer valgte at tilbyde sine medlemmer. Da brancheforeningen for godt et år siden solgte Caseware-aktiviteten til Caseware International, var det oplagt, at Celina Bach-Møller blev administrerende direktør for det nye danske datterselskab. Ét job, som hun betegner som lidt af en blæksprutte-stilling i en organisation med indtil videre 13 medarbejdere. "igennem årene har jeg haft flere roller, hvilket blandt andet har givet mig stor teknisk indsigt i produkterne, som kombineret med min faglighed sætter mig i stand til at være broen mellem kunder og teknsike udviklere. Jeg lægger stor vægt på at besøge vores kunder, da deres erfaringer er vigtige for de løsninger, vi leverer. I dag er mit fokus på udvikling af forretningen og på salgsaktivitet. Jeg sætter kursen og har det samlede ansvar for, at vi når vores mål - og jeg har dygtige og dedikerede medarbejdere til at hjælpe mig," siger Celina Bach-Møller.
 

Eksotisk jobbeskrivelse
For revisorer på den klassiske karrierevej – eventuelt med partner-titlen som endemål, som det også på et tidligt tidspunkt var for Celina Bach-Møller – kan ovennævnte jobbeskrivelse måske virke eksotisk. Men ifølge hende er hun stadig en del af revisorbranchen. Det er bare en parallel karrierevej, hun har skiftet til. ”Jeg har aldrig følt, at jeg har tjekket ud af branchen. Hverken i FSR – danske revisorer eller nu. Tværtimod lægger vi vægt på høj faglighed i Caseware, fordi den er forudsætningen for anvendelige værktøjer til revisorerne og dermed vores troværdighed. For eksempel skal vi være på forkant med lovgivningen, fordi den er så vigtig for det, vi laver. Desuden kan jeg stadig ringe til mine tidligere kolleger, og jeg har et stort netværk, som er blevet større under årene med Caseware,” siger Celina Bach-Møller og tilføjer, at hun fortsat holder sig fagligt opdateret som statsautoriseret revisor med OE-timer.
 

Bliv et endnu større aktiv
Celina Bach-Møller har ingen planer om et vognbaneskift tilbage til karrierevejen som statsautoriseret revisor. Men hun mener, at hun – med respekt for en indkøringsperiode – kunne foretage det. Deri ligger en væsentlig pointe, som Celina Bach-Møller ønsker at kommunikere til andre, som går med overvejelser om at skifte karrierespor og arbejde med software-løsninger til revisorer: Du kan altid vende tilbage. ”Her tænker jeg især på de yngre mennesker. Nogle læser HD, HA og så følger cand.merc.aud. Undervejs bliver de stillet overfor, om de skal læse videre. Dér tænker jeg, at det er attraktivt at komme til en arbejdsplads, hvor man bruger sin viden og laver værktøjer til kollegerne i branchen,” siger Celina Bach-Møller og fortsætter: ”Sidenhen kan man vende tilbage til revisorvirksomhederne som et endnu større aktiv, fordi man har stor viden om netop de løsninger, som de fleste revisorer arbejder med eller kommer til at arbejde med fremover. Ikke mindst de mange nye cloud-løsninger, som er på vej."
 

Ingen blodsmag i munden
Aktuelt, nu hvor statussæsonen er i gang, fremhæver Celina Bach-Møller også, at en softwarevirksomhed som Caseware tilbyder et alternativ til rutineopgaver og lange arbejdsdage. ”Vi knokler ikke 70 timer ugentligt hele foråret. Vi har travlt, men det er uden blodsmag i munden. Desuden synes jeg, at vi har stor fleksibilitet.” Når Celina Bach-Møller skal opsummere den primære grund til at vælge Caseware som karrierespor, vender hun tilbage til det, der var hendes drivkraft for 10 år siden – og er det den dag i dag.

”Det er muligheden for at sætte en retning for revisorbranchen, fordi vi sammen med kunderne er med til at skabe den måde, som revisorerne skal arbejde på fremadrettet. Hvis vi samtidig kan gøre det med nogle løsninger, som de er glade for i hverdagen, er vi nået superlangt.”

Celina Bach-Møller

Administrerende direktør i Caseware Danmark

Statsautoriseret revisor


 

Få mere viden