Joost Ekkelboom | Head of Commercial, Caseware Europe


Begrænsningens kunst handler om at begrænse sig i en verden af muligheder, hvor man på mange måder og områder kan vælge og vrage. Gid det var såvel for revisorbranchen, når det handler om at finde og fastholde de rette medarbejdere!

Casewares årlige ‘State of the Accounting Firms Trends Report’ er på gaden. Mere end 2.000 besvarelser fra 49 lande viser, at rekruttering og fastholdelse af talent er i top-3 over de udfordringer, som revisionsvirksomheder har haft det forgangne år. Sådan var det også i trendrapporten i 2023, og sådan vil det højst sandsynligt være i trendrapporten i 2025. Der er intet quick fix.

Styrker eksisterende medarbejdere
Dog viser 2024-trendrapporten, at revisionsvirksomhederne ikke forholder sig passivt til problematikken. Tværtimod. De udøver en anden form for begrænsningens kunst. Den, hvor kunsten består i at klare sig bedst muligt med de begrænsninger, man nu engang har. Næsten en tredjedel angiver, at de styrker eksisterende medarbejderes kompetencer med uddannelse, når de besvarer spørgsmålet: ‘Hvad gør jeres virksomhed for at mindske manglen på talent inden for revisionsbranchen?’

Noget andet, de gør, er at tilegne sig teknologi og investere i software. Software, der giver fleksibilitet; software, der automatiserer og software, der effektiviserer.

Som Sarah Coulson, Head of Canada Solutions, Caseware, siger i rapporten:

“Der er en stærk sammenhæng mellem investeringen i software og talentproblemet. Hvis du mangler medarbejdere, vil du sikre dig, at de medarbejdere, du har, bruger deres tid effektivt, så du bedre kan lede din virksomhed. Investering i software kan forbedre dit eksisterende teams effektivitet.”

Cloud vinder frem
Softwaren skal afvikles på en teknologiplatform, og der giver trendrapporten også en klar indikation af, hvilken retning pilen peger – den peger op! Cloud går atter frem, mens desktop går tilbage. Og i denne overgangsfase fra desktop til cloud har der aldrig været flere – nu næsten to tredjedele – der anvender hybridløsninger med både cloud og desktop.

Nu har du fået en opsummering af et centralt tema i Casewares trendrapport – rekruttering og fastholdelse – som er højaktuelt i den danske revisionsbranche. Men der er flere temaer endnu, så jeg vil opfordre dig til at dykke dybere ned i rapporten eller læse artiklen: ‘Fem vigtige konklusioner fra Casewares trendrapport’ her i nyhedsbrevet.

“Der er en stærk sammenhæng mellem investeringen i software og talentproblemet. Hvis du mangler medarbejdere, vil du sikre dig, at de medarbejdere, du har, bruger deres tid effektivt”


 

Få mere viden